26 Aralık 2012 Çarşamba

İnternetten Alışveriş Dosyası!!!

Eveet öncelikle hepinize merhabalar. Umarım hepiniz çok iyisinizdir, sizi üzen,canınızı sıkan hiç bir şey olmamıştır. 
Uzun zamandır aklımda olan bir konudan bahsetmek istiyorum "İnternetten Alışveriş". 
Ben tamamen kendi alışveriş deneyimlerim ve bundan yola çıkarak  yaptığım araştırmalarım sonucunda bu dosyayı açıyorum :)
Hangi siteler var şöyle en güvenilirlerinden ;

 1)Morhipo.com 

2)Trendyol.cm
3)Gittigidiyor.com
4)Evmanya.net

5)Evim.net
6)Perabulvarı.com

7)Markafoni.com 
Bunlar benim sıkça baktığım ,alışveriş yaptığım internet üzerinden hizmet veren siteler arasında. 
Birde mağazaları olan ancak internet üzerinden de satış yapan siteler var. Aslında giyimden tutun da yiyeceğe, hatta süper markete kadar bir çok markanın artık internetten alışveriş seçeneği bulunmakta. 
Ben yine çeyiz alışverişlerimden yola çıkarak bir sıralama yapacak olursam;
1)English Home

2)Taç
3)Ikea 
4)Madama Coca

5)Bernardo

6)Esse
Bunlar başlıca alışveriş yaptığı yerler. 
Şimdi gelelim neden bu dosyayı açtığıma. İlk olarak internetten alışveriş yapmak hem çok rahat, hem de geniş seçenekler sunması nedeniyle avantajlı. Hele ki siz de benim gibi çabuk karar veremiyorsanız önce mağazaya gidip ürünü inceleyebilir, daha sonra evinize gidip rahat rahat düşünüp karar verdikten sonra internetten satın alabilirsiniz. 
Benim bu siteler arasından en çok memnun olduğum site English home. Kargolama olarak çok hızlı, ürünler görselle birebir aynı ve hiç bir sorunla karşılaşmadan aldıklarınız elinize geçmekte. 
En çok sıkıntı yaşadığım site ise Evmanya.com.
Siparişlerin tedarik aşamalarındaki uzunluğu, kargoya verilme deki uzunluk, kargoya verildikten sonraki bilgilendirme e-postasının atılmaması, ve en sonda gelen ürünlerin görselle aynı olmaması siteyi kendinden soğutmakta. 
Aslında bu siteden alınan ürünlerde bildiğimiz markaların ürünleri ancak sitenin kendisinden kaynaklanan hatalar, alınan ürünün markasına karşıda olumsuz tutum geliştirmemize neden olmaktadır. 
İnternetten neleri kesinlikle gözünüzle görmeden almayın kısmına gelince ise nevresim, havlu vs. gurubunun içinde yer aldığı tekstil grubu. Önce gidin görün tabi English Home ürünlerini saf dışı bırakıyorum tecrübelerime güvenerek söylüyorum. Görseliyle birebir aynı ürünle karşılaşacaksınız. Ancak onun haricindeki sitelerde satılan ürünler için, bunlar Taç, Sarev vs. gibi bilinen markalar bile olsa gidip görün derim.
Hangi sitelerin internetten alışerişi başlasına gelirsek ise kesinlikle Home Sweet Home ve, Chakra diyebilirim :) Şimdi ee hani internetten ev tekstili alma dedin diyeceksiniz ama bu iki markada da bende English Home etkisi bırakmakta en azından denemekte fayda var.
Benim internetten alışveriş dosyam bu siz nerelerden alışveriş yapıyorsunuz?, hangi sitelerden ağzınız yandı? görüşlerinizi bekliyorum :)


15 yorum:

  1. canım ben tchibonun sitesini çok beğeniyorum sürekli ordan sipariş veriyorum her hafta farklı bir teması oluyor ve şimdiye kadar hiç kargoda sorun yaşamadım üstelik şuanda kapıda ödeme seçeneği de getirdiler tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa evet aslında reklamlarını da çok seviyorum ben tchibonun ama hiç aklıma gelmedi o. Saol canım onuda listeme aldım :)

      Sil
  2. Ah ah şu evmanya beni çileden çıkarmıştı... Çok beğendiğim ütü masalı dolap vardı. Gayette hoş görünüyordu pembeli pembeli. Fiyatıda 270tl civarındaydı. Çok hoşuma gittiği için çeyizime! alayım dedim. Siparişi verdim. yaklaşık bir hafta! sonra geldi. Olur boyle seyler dedim. Heyecanla actım kutuyu. şok oldum. Rengi kahverengi ve tahtalarıda koyu renkti. ve okadar adi malzeme kullanılmıştı ki babam görünce "bide buna para mi verdin " dedi :( hemen maıl attım. maılımede çok gec cevap verıldı.hatta gelen maılın benım sorunumla alakası yoktu.Bende hemen kutusuna gerı koyup,karsı odemelı kargoya verdım.uzerınede herseyı yazdım. Saolsunlar on gun ıcınde para ıadesi yaptılar ama ne ozur ne bısey. hevesimi kursağımda bıraktılar anlayacağın..
    ohh rahatladım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhh sen paranı almışsın en azından parasını hala alamayan bir sürü insan var hala.Benim de ağzım yandı çok beğenerek aldığım bir kaç şey istediğim gibi gelmeyince baya üzüldüm, bide kargo sorunu tabi. En iyisi uzak durmak ordan :)

      Sil
    2. bu post güzel oldu. hiç değilse insanlar tedbirli davranır :)

      Sil
  3. Sevgili Meryem ben bu konu da hala çok çekimserim.Sadece kapıda ödemesi olan sitelerden alış veriş yapabiliyorum.O da belli standartlara sahip ürünleri alıyorum.Anlayacağın ben bu konularda bir iki tık gerideyim:))sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar tam benim konum Meryem :)Şimdi hemen sana online alışveriş yaptığım memnun kaldığım siteleri yazayım; Markafoni, Limango, Vipdükkan, Hepsi Burada, OkuOku, Kitapyurdu, Tchibo,D&R, Boyut Yayıncılık,Trendyol, English Home şu an aklıma gelenler bunlar alışveriş yaptım ve bir sorun yaşamadım, alışveriş yaparken varsa havale seçeneği yoksa sanal kredi kartı ile alışveriş yaparım, kapıda ödeme seçeneğinden ekstra ücret aldıkları için tercih etmem. Hiç memnun kalmadığım bir daha kesinlikle alışveriş yapmadığım üyeliğimi iptal ettiğim site ise Gitti Gidiyor oldu. Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi alışverişler...

    YanıtlaSil
  5. :)çok yardımcı oldun. İnternetten slışveriş yapmayan ya da yapmayı düşünüpte çekimser kaalan bir çok kişinin işine yarayacağından eminimm. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Bende English home ve bernardo'dan yaptım hiçbir sorun da çıkmadı ama gidip görünce daha çok içime siniyor sanki canım, bazen de mağazada görmediğim şeyler internette oluyor tabi alıveriyorum hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oluyoe tabi gidip görünce bir başka oluyor. Kimi yerlerde nette gördüğünle eline geçen farklı olunca çıldırıyor ama insan.

      Sil
  7. Ben internetten alışveriş bağımlısı oldum sanırım, bu aralar hergün bir kargo geliyor :) Ama gerçekten büyük rahatlık.Bu arada ben Morhipo'da çok sorun yaşamıştım. Ben en çok markafoni, trendyol, limango, hepsiburada. Geçenlerde lacoste ve yargıcının sitelerinden alışveriş yaptım onlarda da sorun yaşamadım.. Güzel alışverişler..

    YanıtlaSil
  8. Kargonun gelişini beklemek ne büyük mutluluk oluyor ama insana. Teşekkürler güzel bilgilerin için :)

    YanıtlaSil

az biraz sözü olanlar buyursun lütfen :)