5 Temmuz 2013 Cuma

Can Sıkıntısında Neler Yapılır ???

Sizlerde farkındasınızdır, buralar iyice boşaldı, kışın aldığımız tadı alamıyoruz sanki. Sıcak havanın rehavetine veriyorum, şayet herkes de durum aynı. 
Bu aralar kendimi kitap okumaya verdim. Bu aralar dediğim aslında 4,5 aydır üniversite de okuyamadığım kadar çok kitap okuyorum. Nisan ayında İzmir de olan kitap fuarından oldukça fazla kitap depoladım kendime. Fırsatını buldukça da hemen yuttum :) 
Şimdi sizlere üç kitaptan bahsetmek istiyorum. Aslında üçünün de konusu birbirinden o kadar farklı ki.
Üçü de insanı farklı diyarlara götürüyor. 
Biri bir klasik, bizim klasiklerimizden. Kemal Tahir'in Esir Şehrin insanları isimli kitabı. Kitap İthaki Yayınları aracılığıyla bizimle buluşmuş. Serileri, hele ki yazım yılları çok öncelere dayanan Türk yazarların serilerini basan, kitap evlerine karşı hep bir sempatim olur. Bu gün adım başı her kitapçı da bin bir çeşit yayın evinden çıkmış, her fiyata satılabilen dünya klasiklerine rastlayıp, Türk klasiklerine bu sıklıkta rastlayamamak üzmüştür beni. Yayın evi bu açığı kapatıyor :)
Kitapla ilgili yorumlarıma gelecek olursak mutlaka okuyun. Bu günlere nasıl geldik, duygularımız düşüncelerimiz, savaşımız kavgamız neydi? Farklılıkları kabul etmek, farklılıklardan birlik olmak nasıl bir şeydir bir kez daha görmek için okuyun. Her şeyin kafada bittiğini görmek için okuyun. Kitap(lar) hakkında sayfalar yazabilirim ama tek kelimeyle "mutlaka okuyun!" diyerek yetinmek istiyorum. 

İkinci kitap da "Sokak Kedisi Bob". Yabancı Yayınları tarafından Türkçeye çevrilen uzun zaman en çok satanlar listesinden inmeyen bu kitap, kedilere karşı olan antipatim nedeniyle hep geri planda buldu kendini ama sonuç "yaaa, aslında kedi o kadar da kötü bir şey değil" olarak bir değişim yaşadı :) 
Kız kardeşim abla ne olluuur eve kedi alalım diye koşup durdu peşimden kitabı okuyunca. 
Sokakta gördüğüm kedilere artık daha bir ayyyy canım yerim seni diyerek yaklaşıyorum sayesinde. Bir kedi ve yalnız yaşayan bir adamın birlikte hayata tutunma hikayeleri, dili sıcacık, tam da bu zamanlarda okunacak bir kitap. 

Son kitap da "Tatlı Bela" :)
Bu kitap da Yabancı Yayınları tarafından çıkartılmış.Yine çok satanlar listesinden inmemiş bir kitap. 
Şimdi ahyyyyp daha edebi şeyler okuyalım, bu da ne böyle falan filon şeklinde yorumlar yaparsınız belki ama ben seviyorum böyle romantik komedi filmi tadında kitapları. Biliyorum ki dile getirmeseniz de bir çoğunuz da seviyorsunuz böyle kitapları. Kitabı okurken beynimde aynı anda canlandırdım sahneleri ve mutlaka filmi çıkmalı dediğim bir kitap oldu :) çok güzel, akıcı bir dili var. Sizi sıkmıyor ama aynı zamanda devamını okumak için de can atıyorsunuz.Kesinlikle ama kesinlikle, yaz aylarında hele ki tatile çıkıp kafasını her şeyden arındırmak isteyenlerin okuyabileceği bir kitap. 
Kapağını ben çok sevdim:)
Kitapla ilgili son hatırlatmam da yaş sınırının bira yüksek olması gerektiği aklınızda bulunsun:)
Kitapların üçü de birbirinden farklı demiştim size :) 
Üçünü de sevdim ben. Tavsiye ediyorum alıp okunası kitaplar. Her birini aileniz en az bir bireyinin seveceğini düşünüyorum. 
Şimdilik kendinize çok iyi bakın öpüyorum hepinizi :)

9 yorum:

  1. Tatlı Bela kitabını merak ettim :)Alıp okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel tavsiyeler canım hemen telefonuma not aldım, bir ara kızılaya gidersem bakabilirim :) ben de Kırmızı Köpek diye bir kitap okumuştum zamanında, aynı şekilde köpeklere karşı bi duygusallık olmuştu bende de, tavsiye ederim onu da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) aaa olur bu aralara hayvan temalı kitaplar oldukça reva.ta can dostum diye bir kitap da şu aralar baya üst sıralarda.

      Sil
  3. Kitap okuma konusunda beni teşvik etmelisin sanırım :(
    Maşallahın var :)

    YanıtlaSil
  4. sevgili meryem bloğunu biraz inceledim ve çok beğendim,ortak yanımız çok fazla:)yazılarını merakla takip edeceğim.Kitap tavsiyelerin için de teşekkürler not alındı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkür ederim her zaman beklerim. Ne güzel ortak yanlarımız varsa :) Rica ederim.

      Sil
  5. Yaaa inanmıyorum, bu blog tam bana göre! Düğünüme 3 ay kaldı.. Önerilerine çok ihtiyacım var, takibindeyim artık :D
    ve bana da beklerim: whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil

az biraz sözü olanlar buyursun lütfen :)