25 Ocak 2013 Cuma

Bitti.. Zaman..

Ben bunalımda değilim çok şükür. Atlattım, alışma dönemindeyim. Hani zaman diyoruz ya, işte aslında biz geçmediğini iddia ederken bile öyle bir geçiyo ki insan kendini birden alışmış olarak buluveriyor her şeye. Zor zamanlar yaşıyoruz , farkındayım. Bir çok blogger arkadaşımın içinde sıkıntılar, başında dertler var. Geçecek diye teselli etmek düşüyor bizlere sadece, keşke elimizden  daha fazlası gelebilse.
4,5 yıldır okuduğum okulumdan dün itibari ile mezun olmuş bulunuyorum. Sonuçlara baktığımda bitti  diye geçirdim içimden. İçimi bir hüzün kapladı. Geçmişi düşündüm, yaşadıklarımı düşündüm..
Ne çok şey yaşamıştım;
Yeni insanlarla tanıştım,hayatıma aldığım yanlış arkadaşlarım üniversite zamanlarımı doğru kullanamama sebebim oldu, çok daha farklı yerler de biri olabilecekken, kıskanç, kendini beğenmiş, şizofren ev arkadaşlarım yüzünden, pısırık, korkak bir kız haline dönüşmüştüm.
İngilizceyi öğrenme hayallerim vardı, başaramadım, hep yerimde saydım. Aklımın bir noktasının kıt olduğuna karar verdim.
Anne ve babamın ayrılışını izledim, ailemizin dağılışını, her şeyin bitişini izledim. Bizzat olayların içinde yer aldım en kötü haliyle. Yıllarca yuvamız dediğim evimi kendi ellerimle dağıttım, eşyalarımızı paylaştırdım anne, babama hayatımda asla unutamayacağım acılardan biri oldu. 
Kardeşlerimin göz yaşlarına çare bulamamak yaktı içimi. Hırçınlaştım, hayata karşı, kendime karşı, aileme karşı. 
Kalbimin taşlaşmasına şahit oldum, duyarsızlaştım, acımasız bir insan hali geldim. 
Sevdiklerimden nefret ettim. Bir daha hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağının yasını tuttum. 
Hayatıma doğru insan girsin diye sürekli dualar ettim. 
Kendini bilmez erkeklerin sen benim evleceğim kızsın diyerek kandırmaya çalışmalarıyla savaştım. Hiç birine kanmadım.
Kendilerinin en iyisi olduğunu iddia eden bir şirkette acımasız patronlarla çalıştım. Sırf o şirketin CV'imde iyi bir yr tutması için. 
Paragöz insanların ne kadar acımasız olabileceklerine şahit oldum.
Sonra her şeyden umudu kesmiş, hayattan bıkmışken, karşıma çıkıverdi, en beklemediğim yerden. Öyle bir çıktı ki. Sanki hayatımdaki yaptığım her seçim onunla karışılaşabilmem için yapılmıştı.
Hayatımda yaptığım seçimlerde en ufak bir farklı tercih yapsaydım karşılaşamazdım onunla. 
Şimdi şükrediyorum hayata, karşıma çıktığı için. 
Ama hiçbir zaman hayatta her şeyin mükemmel olacağının hayalini kuramıyorum artık. Biliyorum çünkü, en mutlu olduğum anın ardından, hep bir sürpriz hazırlıyor hayat bana. Her an böööö diye çıkıp bir dert, keder verebilir. 
Zaman işte böyle yapıyor insanı, her an tetikte, en mutlu anında bile içinden bir ses " hişiiiit sakın fazla mutlu olma her an bir şey olabilir " diye. 
Böyle daha bir sürü şey işte.. 
Şimdi İzmir'deyim. Başladığım yerde.Çok daha farklı bir kız olarak.  
 Neden mi yazdım bunları, aslında şu an başıma gelen bir dert keder yok. Sadece üzgün olan, hayatında sorunlarla boğuşan arkadaşlarım için üzülüyorum, hemde çok. 
İnsanlara sevdiklerinin, güvendiklerinin verdiği acıyı, kimse kimseye vermez ya. Biliyorum o acıyı, işte onların can acısı üzüyor beni.
Umarım Allah yardımcıları olur.. (Hepimizin)

9 yorum:

  1. Canım nede güzel yazmışsın, gerçektende hayatın insana ne zaman neler yaşatacağını hiç bilemeyiz..Halimize binlerce kez sükürler olsun. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Amiin canı, öyle tabi biz hazırlıklı beklemeliyiz :)

    YanıtlaSil
  3. canım benim yaa ne kadar içten yazmışsın bütün vücudum titredi okurken. hayat bazen kötü sürprizler yapıyor insana ama sonundaki ışığı görmek daha güzel. ne güzelki sen de seni mutlu edecek birini bulmuşsun. dilerim ömür boyu sürer hep mutlu olman dileğiyle..

    YanıtlaSil
  4. Amiin canım benim teşekkür ederim. Umarım hepimiz çok mutlu oluruz. Bu arada uyarın içinde teşekkür ederim, kapattığımı sanıyodum kapatmamışı şimdi hallettim :)

    YanıtlaSil
  5. .Zor zamanlardan geçmiş olsan da en sonunda seni bekleyen sürprizi bulmuş olman çok güzel.Umarım bundan sonra hep mutlu olursun canım..

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir iç döküş yazısı olmuş,yapılan yanlış lardan ders çıkartmak en güzeli.Sanırım biraz anı yaşamak gerekiyor tabi yapabilirsek ;))Allah karşınıza hep iyileri çıkarsın,güzel bir işiniz olsun ve de'yarinizle 'çok mutlu olun...

    YanıtlaSil
  7. :) teşekkür ederim. çok haklısın. Amiin inşallah, iyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler, hepimiz için mutluluk olsun..

    YanıtlaSil
  8. Benim ailem de ben üniversitedeyken boşandı.. Söylediğin şeyleri ben de yaşadım. Duygularını çok iyi anlıyorum. Ama şimdi geriye dönüp baktığımda ben ailem dağılıyor diye üzülmüştüm ama şimdi görüyorum ki ikisi de böyle daha mutlu. Dilerim senin anne-baban için de bu doğru karar olmuştur ve şimdi eskiye göre daha mutludurlar. Onları mutlu görünce alışmak daha kolay oluyor..

    YanıtlaSil

az biraz sözü olanlar buyursun lütfen :)