23 Ocak 2013 Çarşamba

Saç Dökülme Olayının Sonuçları..

Hatırlarsanız yaklaşık bir ay önce saçlarımın çok dökülmesinden yakınıp duruyordum. Denediğim bir kaç bitkisel şampuan denemesinden sonra, doktora gitmeye karar vermiştim. 
Doktor bir kaç kontrolün sonunda, dökülmenin erkek tipi diye adlandırılan türden olmadığını ancak bir kaç tahlilden sonra karar vereceğini söyledi. 
Bir kaç kan tahlilinden sonra, demir, çinko vs. tarzında vitamin eksikliklerimin olduğu, uzun süre İstanbul'un suyuna alışan saçlarımın İzmir'in ağır kireçli suyuna alışmakta zorlandığını ve en önemlisi de strese bağlı bir dökülme yaşadığımı söyledi doktor. 
Diğerleri telefi edilirdi de bu son söylediği asla kurtulamayacağım bir şeydi. Ben çocukluğumdan beri her şeyi fazla büyüten, sanki dünyanın sonu gibi davranan bir kız olduğumdan, strese bağlı her türlü hastalık beni bulur. Bir bu eksikti diyerek aldım reçetemi çıktım doktorun yanından.
İşte ilaç listem;
Haftada bir kez vurulacağım Bepanten iğne,
Zinko isimli şurup,

Saç ve tırnak besleyici bitkisel bir ilaç,

Bitkisel bir şampuan,

Tabi ki bunlar bana özel bir reçete. Sonuçtan çok memnunum. 
Doktorla yaptığımız sohbette, saç dökülmesinin bir hastalık olduğunu, insanların bunu sürekli kendi başlarına halletmeye çalışarak süreci çıkılmaz bir duruma süreklediklerini belirtti. 
Bunun yerine dökülme normalinden fazlaysa hemen bir dermatoloğa başvururlarsa sorun büyümeden çözüme kavuşturulacağını belirtti. 
Eğer saçınız normalinden fazla dökülüyorsa, hemen bir dermatoloğa başvurun. Kesinlikle çözüme kavuşacaksınız..

2 yorum:

  1. Ayy Meryemcim bu benimde büyük sorunum bendeki erkek tipi kelleşme henüz kel değilim ama fazla zamanım da yok gibi görünüyor:)) Bende bi doktora gitsem iyi olacak:((sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle gitmelisin canım mutlaka bir çaresi vardır en azından durdurursun..

    YanıtlaSil

az biraz sözü olanlar buyursun lütfen :)