13 Ekim 2012 Cumartesi

Sonbahar Saç Bakım Kürü

Eveeet malzemelerimi aldım kürümü hazırladım. Şimdi içinde neler var sayayım size;
Tatlı badem yağı,
Defne yaprağı tohumu,
Buğday yağı,
Susam yağı,
Yılan yağı,
Hint yağı,
Zeytin yağı
1 baş Sarımsak :)
Yapılışına gelince;
İlk olarak bir çay bardağı suda sarımsakları yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. O haşlanırken cam bir kavanoza bütün yağları döküyoruz. Sarımsaklar haşlandığı zaman püre haline getiriyoruz. Ben blender dan geçirdim. Siz isterseniz çatalla da ezebilirsiniz. 
Daha sonra yağ karışımının içine boşaltıyoruz. 
Kapağını kapatıp çalkalıyoruz. 
Bir hafta bekleyecek olan bu karışımımızı günde bir kaç kez çalkalayarak dinlendiriyoruz. 
1 haftanın sonunda saçlarımıza uygulayıp 1 saat beklettikten sonra yıkıyoruz. İşte bu kadar :) Yağ karışımı biraz fazla oluyor saçlarınızın miktarına göre 1'er hafta ara ile bir kaç kez de tekrarlayabilirsiniz sanırım. 
Hatırlatmak isterim bu karışımı bende de denemedim 1 hafta sonra deneyeceğim. Kuaförüm sonbahar dökülmelerine karşı çok etkili olduğunu deneyen herkesin çok memnum kaldığını söyledi. 
Şimdilik benden bu kadar sıra da cilt bakım önerilerim olacak :) Kendinize çook iyi bakın..

6 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir kür yapmissiniz. Yalniz sarimsak bir koku verebiliyor. Insan itici yapiyor. O yüzden sarimsaksiz yapsak olur mu?

    YanıtlaSil
  2. Ben hazırladım kürü ama daha 1 hafta dolmadığı için uygulamadım ayfer hanım. Haşladığım için çok kötü bir koku olacağını düşünmüyorum zaten sonunda durulandığında azıcık bile koku olsa uçup gider ancak siz sarımsak koymayadabilirsiniz. Diğer yağların hepside saç dökülmesi için etkili yağlar. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. gerçekten ne varsa, doğalda var, denemek lazım. Bu arada tanışmak istersen, http://missinem.blogspot.com/, hediye çekilişim devam ediyor.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bloğumdan size ödül varr tabi kabul ederseniz:))

    YanıtlaSil

az biraz sözü olanlar buyursun lütfen :)