19 Ağustos 2013 Pazartesi

Beyaz Eşya ve Ankastre Seçimlerim

Perde işini her ne kadar ertelemiş olsak da, en büyük eksiklerimizden biri olan beyaz eşyalarımızı aldık.  Marka olarak anlaşmazlık içine düşsek de en sonunda Siemens de karar verdik. 
Biz buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinin yanında ocak, fırın, davlumbaz üçlüsünü de alacaktık. İlk zamanlar hepsini aynı yerden almayı düşünüyorduk. Daha sonra yaptığımız araştırmalarda bu ankastre denen şeyin başlı başlına ayrı bir alan olduğunu dünya devi olsa da bu üçlü de sınırlı kalabileceklerine dair şeyler duyduk. Birde önceki postlarım da belirttiğim gibi babam yeni taşınmıştı. Onun kendi evine aldığı Silverline setin beyazını görünce tamam dedim. Ne olursa olsun bunu alıyorum. 
Böylelikle iki farklı markadan alarak en büyük eksiğimizi tamalamış olduk. 
Ben özellikle beyaz eşya konusunu fazlaca araştırdım. Üşendmedim kataloglarda yazılan her şeyi okudum, ne kaç kilo, kaç kişi kapasiteli, ne kadar hacimli hepsine baktım ve bir ihtiyaç listesi oluşturdum. 
Beyaz eşya öyle bir şey ki, tüm özellikleri aynı biri farklı olan modeller arasında bile 200 liraları geçen farklar olabiliyor. Bu yüzden ihtiyacınız neler onu belirleyin.
İlk olarak Çamaşır makinesinden başlayalım;
Ben 8 kiloluk bir makine istiyordum. Kısa program, 1000 devir, hassas yıkama vs. gibi özellikler zaten 8 kiloluk her makine de var. Buradan sonrası ihtiyaçlarınız doğrultusunda şekilleniyor ki bura da da yine ufak farklarla büyük fiyatlar çıkıyor ortaya. 9 kiloluk bir makine ile 8 kiloluk makine arasında 500 liraya yakın bir fark görmeniz mümkün.
Ben çamaşır makinesinde çok büyük beklentiler içinde değildim. Zaten kullanılmıyor da. Açıkçası ilk olarak şu modelde aklım kalmadı değil ama tamamen dış görünüşünde;
İçinde, kuş tüyü, kot yıkama, koyu renkliler gibi programları var. Sonra şöyle düşündüm. Ben bu programları normal yıkalarda da kullanabiliyorum . Yani biz annemin evinde kuş tüyü yorganlarımızı hassas da yıkadığımızda da gayet iyi oluyor. Burda işime yarayacak tek şey koyu renkliler programı olabilirdi ama o program içinde yaklaşık 1000 lira daha fazla fiyat vermeye içim elvermedi. Birde bu model nedense benim gittiğim yerde yoktu 9 kiloluk vardı ve benimde aklıma başka modeli var mı? falan var mı diye sormak gelmedi. Kısmetimde bu diğer model varmış sanıyorum, birde o kadar katalog baktım, gözüme çarpmadı sanırım, bilemiyorum daha fazla kurcalayıp de pişman olmak istemiyorum :(
Bu yüzden şu makineyi tercih ettim.


Ama siz benim gibi cimri olmayıp, daha bonkör olursanız ilk makine de gayet iyi :D 
Buzdolabı içinde, buzluğunun altta mı, üstte mi olması konusunda ufak bir kararsızlık yaşadıktan sonra işte bu modeli tercih ettim;


Bulaşık makinesi olarak da, üç çekmeceli mi olsun, klasik model mi olsun düşüncemde klasik model galip geldi. Nedeni ne gelince de çatal kaşıkları o çekmeceye tek tek yerleştirmek bir süre sonra işkence olacaktı sanırım ve tabi çıkarmak da. Bu nedenle şu model de karar kıldım;





Ankastre sete gelecek olursak da, 




İşte bunlarda benim üçlü set bebeklerim. Resmen bunlara vuruldum. Ne baksam fayda etmedi dedim ki yok ne olursa olsun bunları alacağım. Eeee bir de Amasya Merzifon'da üretildiklerini ve tamamen Türk markası olduğunu öğrenince Silverline marka bu güzellikler benim oldu. 
Marka hakkında olumsuz yorumlar hiç mi yok, tabi ki var ama büyük markalara oranla gayet normal seviyelerde hem böyle şeyler şans işi, babam evinde yaklaşık iki aydır kullanıyor ve gayet memnun. Onunkiler siyah olduğu için inanılmaz bir şekilde temizlik sorun var. Sizlere tavsiyem, elinizden beş düşmesin istemiyorsanız, siyah cam ocak, davlumbaz almayın. Biz daha sonra servisinde satılan bir pasta aldık da, onunla silmeye başladım yoksa gerçekten tam çıldırmalık bir durum.
Neden hepsini beyaz aldığıma gelecek olursak da, benim mutfağıma beyaz rengin çok daha iyi olacağına karar verdim. Ayrıca bu tamamen kişisel görüşüm ama gri rengin mutfakların içini kararttığını, daha da dar gösterdiğini düşünüyorum. Evet çok şık duruyor ama bembeyaz bir mutfak yoksa ki onda bile belki, ben gri den pek hoşlanmıyorum. Mutfak gerçekten çok büyük olur o zaman da belki. Söylediğim gibi bu tamamen benim düşüncem. Kimseyi kırmak istemem. Herkesin zevkine saygım var :)
 İşte benden son haberler böyle. 
Bu ürünlerin fiyatlarını merak ediyorsanız, bir siemens ya da silverline satış noktasına gidin derim. Çünkü her yer farklı fiyat söylüyor. Ben sizleri yanıltmak istemem. 
Şimdilik benden bu kadar. Kendinize çok iyi bakın canlar, öpüldünüz :)

32 yorum:

  1. Hay ağzına sağlık Meryem yaa !
    ben de sanıyordum ki bir ben böyle düşünüyorum, ya hu bembeyaz mutfakta ortada gri bir leke gibi görünüyor bulaşık makinesi.. aynı bu fikirdeyim ve kimseye anlatamıyorum derdimi.. yok beyaz eskide kaldı , yok sen anlamıyon bu işten diyolar.. ben de gri sevmem , siyah da kop koyu renk.. beyaz en güzeli bence de.. güle güle kullan hepsini hayırlı olsun, darısı benim başıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D hahahaaaa valla bende sana katılıyorum. Bana da özellikle annem resmen hakaret etti, zevksiz diye ama yok :D dinlemedim. Hiç de pişman değilim. Mutfağımda zaten hiç memnun olmasam da kırmızı dolap var. Sıfır ev diye değiştirmeye de içimiz el vermedi. birde o kırmızı beyaz mutfağa gri eklersem srenk cümbüşü olcaktı. Bi de gri sanayi tipi bir hava veriyo bence. Amiiin çok teşekkür ederim. inşallag daha güzelleri senin olur canım benim.

      Sil
    2. Bende sadece ben beyaz seviyorum sanıyordum. Etrafımdaki büyük çoğunlukla gri ve siyah kullanıyorlar nefret ediyorum açıkçası

      Sil
  2. katiliyorum sana bencede beyaz olsa daha ic acici olur mutfakda.Bizde beyaz almayi düsünüyoruz.Ama keske fiyatlarinida yazsaydin:(( bizde bu aralar beyaz essalarmobilyalara vs bakiyoruz :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de canım ya beyaz al. Mutfağı renge boğmaya gerek yok ki. Fiyatlarını söylerim istersen:)

      Sil
  3. Hayırlı olsun kuzum, hepsi çok çok güzel.
    Bu arada evlilik danışmanım olur musun ? :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D hahaaaa ben senin her şeyin olurum bebeğim. Benden sorulur bu iş bana bırak :D Çok sağol bebeğim :D

      Sil
  4. güle güle kullan canım.3lü set harika iç açıcı:)

    YanıtlaSil
  5. harika bayıldım ocak fırın davlumbazına :) güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) valla bende bayıldım inşallah kullanışlı olur. Çok teşekkürler canım.

      Sil
  6. Hepsini güzel günlerde kullanman dileğiyle... Beyaz eşya da ben de gri mi beyaz mı olsun diye şimdiden (1 sene var daha:) kararsız kalıyorum (evlenen arkadaşlarım gri alma diyor genelde).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Valla mutfağının rengine göre karar ver derim canım ya, renkli kapakları ve yer karoları olan bir mutfağın varsa beyazla aç, gri alıp iyice boğma derim. Benim kapakların bir kısmı kırmızı, birazı beyaz, yer karolarım da siyah o yüzden gri katıp renge ve kasfete boğmak istemedim mutfağı ee bir de bayazı daha çok seviyorum :) inşallah yardımcı olabilmişimdir. Sende hayırlısıyla evlenirsin :)

      Sil
  7. hayırlı olsun beyaz eşyaların meryemcim, mutlu huzurlu günlerde kullak inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Güzel günlerde kullanırsınız İnşaallah...

    YanıtlaSil
  9. hepside çok güzel tatlım özellikle 3'lü set.gerçekten beyazın yerini tutmuyor hiçbişey:) iyi günlerde kullan..

    YanıtlaSil
  10. Çook özeniyorum böyle düğün alışverişlerinee ^.^ Allah içinize sindirsin her şeyi inşallah ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) daha güzellerini sende bir an önce yaparsın inşallah canım :) amiiin çok teşekkür ederim..

      Sil
  11. Canım Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin :) çok güzel hepsi de gerçekten. Ankastreyi annem de beyaz aldı, çok memnunuz temizliğinden, çok doğru bi tercih olmuş bence de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin canım benim. Beyaz kullanan birilerinden de teyit aldığımı göre içim iyice rahatladı ankastre de. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  12. Siemensin tüm ürünlerini çok beğeniyorum ama bulaşık makinesi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. şu an annemin evinde var ve makinenin zemini normalde çelik olması gerekirken Siemens ve bosch ta iç zemin plastik...
    buda bulaşık yıkandıktan sonra koku yapıyor. iç zeminin plastik olmasının sebebi ise aldığınız makinenin yerli üretimden kaynaklanıyor. hani alman markası diye sevinerek alıyoruz ama türkiyede üretildiğini duyunca ben çok bozulmuştum.

    umarım senin beyaz eşyalarında sorun olmaz... özellikle buzdolabını çok beğendim kesinlikle buzluğun altta olması doğru seçim bende bu ara beyaz eşya alıcam ve böyle buzdolabı almaya karar vermiştim :)

    güle güle kullan...
    bende bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil
  13. meryemcim öncellikle hayırlı olsun

    Aldığın çamaşır makinesi benimde listemde var bize en uygun olanı diyebilirim, evde annem 7 kg kullanıyor 4 kişiyiz o bile yetiyor yani bende senin gibi 8 kg alıcam ama :) 1 kg bile 500 tl fark edebiliyor bu piyasada, kurutma makinesi alma ihtimalim var daha güçlü sıksın diye 1200 devir bile alabilirim bakalım

    diğer aldığın ürünlerin de özelliklerini biliyorum, şu sıra siemens ve bosch arasında gidip geliyoruz :)

    Ben eşyalarımı hep gri istemişimdir, ailem ve nişanlım beyaz istiyorlar bakalım napıcaz, özellik olarak senin aldıklarının aynısı sadece gri inox alacağım yani şu beyaz eşya işini bende didik didik ettim zormuş valla

    YanıtlaSil
  14. Selam, bloğunu tesadüfen buldum ve fark ettim ki evlilik hazırlıkları içinde müthiş bir koşuşturmacanın içindesin :) Öncelikle tebrik ediyorum. Allah bir yastıkta kocatsın. Bu telaşları daha 1,5 yıl önce yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum. Bu arada beyaz eşyalarını çok beğendim. Tecrübelerime dayanarak da bir kaç şey eklemek istiyorum. En az 2 çocuk olana kadar 9 kiloya filan ihtiyacın yok çünkü haftada en az 2 makine (1 beyaz, 1 renkli) çalıştırıyorsun ve üstünden çıkan herşeyi kirliye atsan bile makine çalışacağı zaman neredeyse temiz şeyleri bile bir daha yıkayasın gelecek makine gözüne boş gözüktüğünden :)
    Buzdolabının dondurucu kısmının aşağıda olması kesinlikle çok iyi bir tercşh olmuş. böylece sebze-meyve gözüne ulaşmak için yerlerde sürünmen gerekmeyecek ve boy hizanda olan kısım senin için çok daha kullanışlı olacak. Ben beyaz yerine inox tercih ettim özellikle de kir göstermesin ve zamanla sararma olmasın diye ama özellikle ankastre setinin rengi gerçekten bşr harika duruyor. Hepsini iyi günlerde kullan :) Takipte olacağım bundan böyle, yazarım yine :)

    YanıtlaSil
  15. Çok mantıklı tercihler yapmışsınız ve oldukça zevkli birisiniz. Allah sizleri bir yastıkta kocaksın :)

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar,öncelikle beyaz eşyalarınızı huzur içinde kullanmanızı dilerim.benim.Size bir sorum olacaktı,bende sizin gibi beyaz cam ocak ve davlumbaz almayı düşünüyorum,ancak ankastre satıcısı bana beyazın zamanla sararma yapacağını söyledi,sizde çok yenisiniz ama acaba böyle birşey gözlemlediniz mi?

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar,öncelikle beyaz eşyalarınızı huzur içinde kullanmanızı dilerim.benim.Size bir sorum olacaktı,bende sizin gibi beyaz cam ocak ve davlumbaz almayı düşünüyorum,ancak ankastre satıcısı bana beyazın zamanla sararma yapacağını söyledi,sizde çok yenisiniz ama acaba böyle birşey gözlemlediniz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum amiin.. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil.. Yani beyaz olan her şey zaten zamanla sararıyor ama cam bunların içinde en az sararacak olandır sanırım.. Siz hiç o satıcıyı dinlemeyin beyazı tercih edin ama markayı iyi araştırın o da ankastrenizin dayanıklı olması için.. başka sorularınız olursa mail atabilirsiniz..
      Sevgiler..

      Sil

az biraz sözü olanlar buyursun lütfen :)